Anestezierea epidurala

Ce este anestezia epidurala?

Intr-o anestezie epidurala conventionala, se injecteaza o doza de anestezic local in partea de jos a spatelui pacientei, in spatiul epidural, in jurul maduvei spinarii. Acest lucru produce o anesteziere a nervilor care aduc senzatii de la uter si canalul nasterii. Din pacate, anestezicul local amorteste de asemenea nervii care controleaza muschii pelvieni si picioarele, in asa fel incat cu acest tip de anestezie epidurala, femeia nu isi poate misca picioarele pana cand efectul anesteziei nu a trecut, nu poate sa impinga copilul afara, in al doilea stadiu al nasterii.

Tipuri de anestezie epidurala

Mai multe tipuri de anestezie epidurala sunt folosite in spitale.
Mai recent, diversele tipuri de anestezie epidurala folosesc o doza mai mica de anestezic local, combinata cu o substanta opiacee precum petidina, morfina sau fentanylul. Cu aceasta epidurala de doza redusa sau epidurala combinata, cele mai multe femei se pot misca ajutate. Totusi sansa gravidei de a naste fara utilizarea forcepsului este redusa. O alta forma de anestezie epidurala foarte populara in Statele Unite, este CSE sau anestezia combinata spinala – epidurala, in care o doza de opiaceu cu sau fara anestezic local, este injectata in spatiul spinal, foarte aproape de capatul maduvei spinarii.

Acest lucru produce eliminarea durerii pentru aproximativ 2 ore, iar daca este nevoie de prelungirea efectului, este administrata ca o epidurala.
Aceste forme de epidurale umblatoare par sa fie avantajoase doar atunci insa cand sunt atasate la un aparat CTG care sa monitorizeze copilul, iar cateterul epidural este conectat la un mic rezervor absolut necesar cand se monteaza o epidurala, si care ar face mersul imposibil.

Efectele pozitive ale anestiei epidurale

Multe femei au rezultate bune cu anestezia epidurala. Cateodata eliminarea durerii permite femeii sa se odihneasca si sa se relaxeze suficient pentru a resimti nasterea ca o experienta pozitiva.

Fiecare femeie care recurge la acest gen de anestezie trebuie sa fie constienta si de riscurile care pot aparea. A folosi o epidurala pentru indepartarea durerii poate duce la o serie de interventii in care o nastere de altfel normala devine marcata de interventii medicamentoase intense iar femeia simte ca isi pierde controlul si autonomia.


Leave a reply